Amb motiu de la festivitat de Sant Lluís es van obrir les set fonts per a gaudir dels milers de visitants

5.000 persones assisteixen als jocs d'aigua de les fonts de la Granja

fuente_de_la_fama

Patrimonio Nacional ha posat fi aquest diumenge 25 d'agost a la Temporada de Fonts de 2024 als jardins del Palau Real de la Granja de Sant Ildefons. Les pluges d'enguany han permès allargar la temporada més de l'habitual: en total, des del 28 de març, hi ha hagut més de 60 enceses. Així mateix, més de 60.000 persones han gaudit de l'espectacle que proporciona el sistema hidràulic únic en el món que es manté des de fa tres segles.

Com cada 25 d'agost, per Sant Lluís patró de la Granja, es posen set fonts en funcionament: La Selva, Carrera de Caballos, Canastillo, Ocho Calles, Ranas, Baños de Diana y Fama. Ni més ni menys que 5.000 persones van assistir en directe a l'espectacular encesa de les set fonts.  

Els jocs d'aigua i les escultures mitològiques que adornen les fonts són el major atractiu dels jardins, destacant la de 'La Fama' pel seu espectacular doll vertical, que aconsegueix els 47 metres d'altura i arriba a moure 250 litres d'aigua per segon. Aquestes fonts, esculpides en plom, funcionen mitjançant un sistema hidràulic únic a Europa, que roman gairebé intacte des de la seva construcció en el segle XVIII.  

Així mateix, els visitants podran continuar gaudint dissabte que ve 31 de l'últim de les enceses nocturnes dels Banys de Diana, ja que l'aigua que assorteix a aquesta font no és apta per a consum humà.  

Patrimoni Nacional celebra enguany el tricentenari del Palau Real de la Granja amb una  programació especial que inclou visites guiades i gratuïtes a espais mai abans oberts al públic, inclosa la primera piscifactoria espanyola. Coincidint amb aquesta celebració, el rey Felipe VI inaugurà l'encesa de la Font d'Andrómeda: tres anys de restauració han permès recuperar les vàlvules i canonades originals de la font, que ha tornat a funcionar després de 80 anys.