Febrer, mes de l’embotit a Catalunya
Febrer és el final de la temporada de matança del porc i un bon moment per reivindicar embotits clàssics catalans com les botifarres, els fuets, les llonganisses, les secallones, el bull, el bisbe, la sobrassada o el pa de fetge. Durant tot el 2025, s’explorarà cada mes la riquesa de productes alimentaris i cuines que floreixen en cada regió.
Gastrosàvies
També s’inicia el projecte Gastrosàvies que vol donar veu a les dones de generacions anteriors que formen part de la transmissió del coneixement de la cuina tradicional catalana.
La primera activitat tindrà lloc dijous dia 13 de febrer amb “Les padrines del Serrallo de Tarragona”, amb una jornada de treball on compartiran receptes.
La resta d’activitats al voltant de l’embotit les podeu conèixer al següent llistat. Segur que alguna (o moltes) d’elles son ben a prop seu i no es qüestió de perdre-se’ls
Activitats
- Diumenge 9 de febrer: Viu l’embotit, un recorregut per quatre tasts únics a la comarca d’osona: embotits osonencs trufats i vins del Penedès alemany- aula de la tòfona. En el marc del Trufforum Vic.
- Dissabte 15 de febrer: Viu l’embotit, un recorregut per quatre tasts únics a la comarca d’osona: embotits de territori i cerveses osonenques + Godai Garcia.
- Dissabte 8 de febrer: Païssa gastronòmica. Un esdeveniment que uneix gastronomia, territori i cultura a través d’una experiència única per conèixer el Lluçanès.
- Dimarts 18 de febrer: Trobada entre producte i cuina a Joviat Culinary. Paisatges del Bages, pagesia i gastronomia. Jornada dirigida a professionals.
- Dijous 20 de febrer: Passeig de gurmets. Presentació del festival Gastronòmic que es realitzarà al mes de març al passeig de Gràcia de Barcelona.
- Dissabte 22 de febrer: Viu l’embotit, un recorregut per quatre tasts únics a la comarca d’osona: embotits singulars maridats amb pans i cervesa panarra + Noemí Morral.
- Dijous 27 de febrer al 2 març: dijous llarder, i el cap de setmana també! Jornada gastronòmica al centre de la ciutat de Vic.
- Tots els dissabtes de febrer (dies 1,8,15,22 de febrer): espai fet a Osona mercat setmanal de Vic.
- Dijous 6 a dissabte 8 de febrer: Trufforumvic – viatge d’influencers.
- Divendres 7 a dilluns 10 de febrer: Premi al millor producte trufat de Catalunya - Trufforumvic
- Diumenge 9 de febrer: Porcus refinatus Campanya gastronòmica que reivindica els productes derivats del porc a la zona de la Garrotxa.
- Tot el mes de febrer: El Mes del Xató torna a Cubelles de l’1 al 28 de febrer.
- Dissabte 15 de febrer: Xerrada La taula dels artistes i la botifarra d’ou.
- Dilluns 17 de febrer: V Premis Gastronòmics Josep Lladonosa.
- Dissabte 22 i diumenge 23 de febrer: Fira de la mel de Crespià.
- Diumenge 23 de febrer: Festa de la Carxofa i l’Arròs a Amposta.
- Dijous 27 de febrer: Tast d’olis joves al Bruc.
- Del dijous 27 de febrer al dimarts 4 de març: Carnaval de Sort: concurs de farcit i calderada popular.
Bon profit.