Venç a domicili al Zabrze per 32-36 exhibint temperament i autoritat

El BM Granollers demostra a Polònia que va per totes

La primera jornada de la Fase de Grups de la Europe League ha tingut un desenllaç meravellós per a l'Handbol Granollers. Els homes d'Antonio Rama tornen de Polònia amb els dos punts després d'aconseguir una important victòria en el Pavelló del HWS Pogoń en Zabrze anit per 32-36.

Una primera part per a emmarcar

Sens dubte que la victòria es va forjar en la primera part, quan els homes de Rama, després de 20 minuts pràcticament igualats i després del 13-11 que va ser la màxima diferència per als polonesos, van estrènyer l'accelerador i van pressionar als locals de tal mode que els van enfonsar físicament i van perdre tota la iniciativa en el joc. Òbviament els vallesans no van perdre l'oportunitat d'endossar-los, en aquests 10 minuts, un parcial que no es sol produir à l'handbol modern: 2-10.

L'esforç i la pressió de l'equip català va ser tan superba que els fornits jugadors polonesos semblaven tenir els peus de plom i no poder córrer ni defensar a la velocitat mental ni física dels nostres joves jugadors, que giraven des de la banqueta sense que es notés la diferència. De fet, el percentatge d'encert ofensiu dels d'Antonio Rama va ser del 66% en la primera part (21 gols de 32 llançaments).

I tot això considerant que la primera part va tenir un excés de pilotes perdudes en atac, 11 en concret, encara que en aquest capítol els polonesos van tenir enveja dels vallesans i van perdre 13 pilotes. Punt i a part va ser l'esplèndida actuació del porter sevillà del Granollers, Roberto Rodríguez, que va aconseguir parar el 40% dels llançaments rivals i va contribuir enormement a aquest parcial de 2-10 en els deu últims minuts d'aquest primer temps.

No direm que la segona part va ser de “bufar i fer ampolles” perquè és incert, però sí que el Granollers va sortir amb la lliçó apresa i va estar mantenint l'avantatge de +6 fins al 26-31 mancant 14 minuts per al final i, a partir de llavors, va gestionar l'avantatge. Si en algun moment els polonesos tenien intenció d'acostar-se sortia el porter sevillà, parava el llançament o el contraatac, i tornava a sumir al conjunt polonès en una terrible realitat: ara com ara el Granollers és molt millor.

Quant als destacats del partit, al marge del porter Roberto Rodríguez que va aconseguir aturar el 34% dels llançaments rebuts, hem de fer esment especial del jove pivot Víctor Romero i del veterà Antonio García. Tots dos van aconseguir 8 gols. Víctor Romero va mantenir a l'equip en la primera part amb els seus gols i Antonio García el va fer en la segona quan van estrènyer els polonesos. Un treball coral de la resta de companys va fer possible el magnífic triomf davant el Zabrze a domicili.

Granollers Montpeller, dimarts a les 18,45 hores

El pròxim partit europeu serà el dimarts dia 15 d'octubre a les 18,45 al Palau ni més ni menys que amb un excampió d'Europa, el Montpeller. L'equip francès és l'autèntic “coco” del grup atès que avui ha vençut al Bjerringbro/Silkeborg danès per 40-26. Els francesos demostren la seva fortalessa ofensiva desprès de lograr 40 gols de 54 llançaments. És a dir, un increïble 74% d'encert.

A continuació poden escoltar les declaracions d'Antonio Rama desprès del partit:Audio Antonio Rama despues partido contra Zabrze 8-10-24