Després de vèncer l'IFK Kristianstad per 30-28 en un partit ple de nervis i imprecisions.

El BM Granollers torna a Europa per la porta gran

No va ser fàcil. No va ser tècnicament perfecte. No ha estat el millor partit d’handbol que es pot veure. Però sí que ha estat un partit vibrant entre dos equips molt, però molt joves, que ho han donat tot per intentar arribar a la fase de grups de l'EHF European League. I, per tant, ha estat un partit bonic, d’aquells que abans dèiem que generen afició.

Al final, el BM Granollers es va endur el gat a l’aigua i no només va poder mantenir l’avantatge de tres gols del partit d'anada en terres sueques, sinó que va aconseguir passar a la Fase de Grups amb un +5 en l'eliminatòria, que gairebé ningú dels que érem al Palau veia clar a cinc minuts del xiulet final. Excepte Antonio Rama, l'entrenador d'aquest grup de joves valents, que haurà de cuidar el seu ritme cardíac si ha de viure molts més partits com aquest.

Aquestes són les declaracions d'Antonio Rama a peu de pista, just després d’acabar el partit:

Audio Entrevista a Antonio Rama a peu de pista al acabar el partit davant el IFK kristianstad suec

El partit va ser pràcticament calcat al de la setmana anterior a Kristianstad: igualtat en els primers 15 minuts i després estirada dels suecs amb diferències de +2 i +3 fins a la reacció del Granollers, que va aconseguir arribar al descans amb empat a 15. Després del descans, semblava que els nois de Rama sortien amb la lliçó apresa i van pressionar prou en defensa per impedir bons llançaments, cosa que, sumada a les aturades del porter local Roberto Rodríguez, va fer possible que la renda del Granollers arribés als quatre gols de diferència positiva en dues ocasions, 20-16 i 22-18. A partir d’aquí, problemes de pèrdues de pilota en atac i interceptació en la línia de passada dels locals van provocar que el Kristianstad empatés a 23, després d’un parcial d'1-5 per als suecs, al minut 14:50.

Des del minut 16:30, quan el pivot Montoya va aconseguir el 25-24, tots dos equips van estar cinc minuts seguits sense marcar cap gol. En qualsevol cas, els nervis i el fet que el marcador arribés a posteriors empats a 25, 26, 27 i 28 mentre avançaven els minuts beneficiaven clarament el BM Granollers, que va saber administrar el seu avantatge de tres gols aconseguit a Suècia i, quan tot estava decidit, ampliar-lo a dos més amb el 30-28 definitiu.

El Granollers torna a Europa, a l'EHF que dues vegades va aconseguir, per la porta gran el dia en què es va recordar el tècnic que va assolir tals gestes, Manuel Montoya, després de la seva defunció. Descansi en pau.