Un poble sense platja, sense camp de futbol platja i sense tradició en aquest esport és escollit per la Federació Catalana

Sorpresa: La Torreta (La Roca del Vallès) organitzarà la Copa Catalunya de Futbol Platja

El futbol, en la seva versió platja, es va iniciar a la platja de Leme de Rio de Janeiro. La primera competició professional va tenir lloc a Miami Beach, l'any 1993. El 1995 va tenir lloc el primer campionat del món. Des de 1998 es juga a nivell mundial. Des de 1992, la Beach Soccer World Wide (BSWW) és la responsable de la fundació i creixement del futbol platja, amb seu a Barcelona. Des de 2005 és reconegut per la FIFA. Espanya realitza anualment el Circuit Nacional. A diferència del futbol tradicional, amb les seves diferents variants, en aquest només hi intervenen 5 jugadors i el partit es divideix en 3 períodes de 12 minuts. Existeixen les dues categories: masculina i femenina.

La Federació Catalana de Futbol, a través del màxim responsable del futbol platja, Raúl Sus Dolcet, que ocupa el càrrec gairebé des de la fundació d'aquest esport, s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de la Roca del Vallès per organitzar la Copa Catalunya de Futbol Platja 2025. Aquesta s'ha de realitzar els dies 7-8 i 14-15 de juny. Per a tal esdeveniment s'ha demanat al consistori les pistes que, inicialment, estan construïdes per a l’“Handbol sorra”, a les instal·lacions esportives de La Torreta.

Durant aquests dos caps de setmana acudiran a La Torreta 51 equips dividits en benjamí, infantil, aleví, cadet, juvenil i sènior, entre equips masculins i femenins. A més, es duran a terme finals de sènior masculí i femení, aleví masculí, triangular infantil femení, cadet masculí i femení, triangular benjamí mixt, juvenil masculí i femení, infantil masculí i triangular aleví femení.

Pel que ha pogut saber catnoticies.cat, el cost d’aquesta Copa Catalunya de Futbol Platja ascendirà entre els 50.000 i 80.000 euros, que pagarà la Federació Catalana de Futbol. La Torreta, actualment, és un barri de la Roca del Vallès que té 2.728 habitants. Estem parlant que, en aquests dos caps de setmana, entre jugadors, cossos tècnics, familiars i visitants, aquest barri podria triplicar la seva població. Això significa oferir-los tota una sèrie de serveis elementals.

És cert que la Federació Catalana de Futbol facilitarà tot el que sigui necessari, fins i tot la neteja dels vestidors després de cada competició, i adequarà unes pistes que, a dia d’avui, no són aptes per acollir dues competicions simultànies de futbol sala. El problema pot ser d'infraestructura i no de desenvolupament de la competició.

Tenint això en compte, un es pregunta una sèrie de coses. Hi ha dos equips que estan al més alt del futbol platja català: el CF Playa Vilanova i el CF Platja Torredembarra. Actualment són els campions. En el llistat ofert per la Federació Catalana de Futbol no apareix cap equip d'aquestes dues entitats. Això ja és curiós. I hi ha més preguntes o dubtes que sorgeixen respecte a l'elecció de La Torreta com a lloc per disputar la Copa Catalunya.

Campo del CF La Torreta. A la derecha los campos de arena.

Un dels equips forts en aquesta competició és el Roses Platja. També tenim el Barcelona BS. A part del Torredembarra i el Vilanova. Per a qui no ho sàpiga, la platja més propera de la Roca del Vallès està a Mataró, a uns quinze minuts amb cotxe. Per què s’escull una població d’interior per realitzar aquest campionat? Per què unes pistes que no estan condicionades per a l'esdeveniment? Per què no es realitza aquesta copa a Torredembarra, Roses o Vilanova que tenen instal·lacions perfectes i no caldria gastar diners en adequar-les? Per què no s'ha convidat el Torredembarra ni el Vilanova? Per què s'ha d'invertir diners de tots els clubs catalans en adequar unes instal·lacions per a només dos caps de setmana?

Podríem fer-nos més preguntes, però totes girarien al voltant del que hem comentat. Posats en contacte amb persones vinculades amb el món del futbol i, en concret, amb el del futbol platja, ens comenten que darrere de tot això segur que hi ha un interès econòmic. Que no entenen per què s'ha d'invertir en una població sense tradició en el futbol platja. Que hi ha altres poblacions abans que la Roca del Vallès per dur a terme la Copa Catalunya. Que en tot això hi ha alguna cosa molt fosca i misteriosa. I tots acaben apuntant a un interès per part de Raúl Sus Dolcet.

Tot el que està passant en els últims temps, des del 13 de febrer de 2023, a la Federació Catalana de Futbol, fa pensar, i actuacions com aquesta ens recorden allò que deia Hamlet: “alguna cosa fa pudor dins de la FCF”. I més si concloem que el municipi de la Roca del Vallès està governat per una coalició encapçalada per Junts i que és el poble del socialista president de la Generalitat, Salvador Illa, al qual sembla que li volen colar un golet (i 80.000 euros) a casa seva.