En la seva 39a edició, presenta un petit conte que reflecteix la importància social que té la Mitja per al Vallès

La Mitja presenta el seu conte: “Un matí diferent”, a Ágora de Granollers

La Mitja Marató Granollers-Les Franqueses-La Garriga traspassa el significat d’una prova atlètica i, amb el pas dels anys, s’ha convertit en tot un referent de solidaritat, de compromís amb l’entorn social i amb la gent del Vallès Oriental, corri o no corri la Mitja. I així ho ha demostrat aquest dimarts a la tarda a les oficines de l’empresa granollerina Ágora, on s’ha presentat el miniconte Un matí diferent”.

El diumenge 2 de març, pràcticament d’aquí a un mes, se celebra la 39a edició de la Mitja Marató Granollers-Les Franqueses-La Garriga. Com tots vostès saben, no és només una prova atlètica, sinó la suma de multitud d’esdeveniments esportius, culturals i socials que es duen a terme gràcies a aquest esdeveniment i als quals també s’afegeix Canovelles, inici i final de la prova per “escalfar motors” oficialment, anomenada El Tast, que sol celebrar-se a l’octubre de cada any.

Un matí diferent

La Mitja Marató ha aconseguit que quatre localitats diferents, amb polítics de tendències diverses però veïnes, col·laborin al cent per cent per fer, any rere any, de la Mitja la millor “Mitja Marató” de Catalunya i una de les quatre o cinc millors d’Espanya. I no la millor per repartir més premis, ni per comptar amb més pressupost o més participació (tot i que és certament una de les més nombroses i millor valorades pels participants), sinó que és la millor perquè no vol oferir només esport, sinó que ofereix participació a tot aquell que ho vulgui des de qualsevol punt de vista: corrent, presenciant-la o col·laborant com a voluntari@.

Un matí diferent” és un conte curt, fàcil de llegir, pensat per ser entregat als nostres infants, i no tan infants, on s’expliquen les vivències d’una nena anomenada Anna, que queda impactada per la quantitat de corredors que passen per davant de casa seva gaudint de la Mitja, i que viu aquesta experiència de felicitat acompanyada dels seus amics i els seus pares. Anys després, aquella nena s’ha convertit en una dona que gaudeix de la Mitja des de dins, corrent aquests 21,097 metres que separen la sortida de l’arribada. Una experiència plena de felicitat i bons records.

Com explicaven a la presentació del conte celebrada a Ágora, l’empresa d’assessorament i serveis de Granollers sempre al costat de l’esport i de tot allò que tingui a veure amb obra social i cultural, tant Toni Cornellas (president de la Mitja) com l’autor del conte, Antoni Argent, la Mitja recull les vivències de tres generacions de vallesans però, fonamentalment, tant la Mitja com el conte transmeten una sèrie de valors molt importants a petits i grans que hem de continuar lluitant per mantenir. I, per damunt de tot, recull els tres pilars de la Mitja Marató: esport, cultura i ciutadania.

Antoni Argent, professor d’institut a la Garriga i autor del conte, ha comptat amb la col·laboració de la granollerina Elena Frauca, il·lustradora i docent de dibuix i pintura, per a les il·lustracions. Unes il·lustracions en blanc i negre perquè siguin els propis nens i nenes qui ideïn el seu món i li donin color. A més, Toni Argent actua com a coordinador de l’associació “Cap Infant Sense Conte”, que ja té 11 anys de trajectòria i contes a l’esquena, amb gairebé 400.000 exemplars. Argent ha incidit en la importància d’un valor fonamental per a la nostra societat: l’esforç. L’esforç vist des d’un punt de vista positiu, tal com reflecteix Un matí diferent”.