El servei d'emprenedoria de Granollers ha impulsat la creació de gairebé 200 empreses
El servei d'emprenedoria de l'Ajuntament de Granollers ha assessorat i acompanyat 198 noves empreses de la comarca des de l'any 2021 fins al juny de 2024, el 48% de les quals pertanyen al municipi de Granollers. El 2021 es van crear 50; l'any 2022, 52; el 2023, 58; i fins al juny de 2024 se n'han creat 38. Més de la meitat d'aquests negocis han estat impulsats per dones emprenedores, que han generat 252 llocs de treball. Les empreses pertanyen a diversos sectors, sobretot als de serveis a les empreses (39%), serveis a les persones (21%), hostaleria i restauració (16%) i comerç (12%). El 90% són persones autònomes i la resta, societats limitades.
Una quarantena d'aquestes noves empreses es van reunir aquest dimecres a la sala Tarafa per compartir experiències i coneixement. La trobada va comptar amb la participació de Maria Batet Rovirosa, entrenadora d'habilitats creatives i emprenedores, que va oferir la conferència “Emprendre avui, oportunitat o temeritat?”. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de GRANOLLERS, Alba Barnusell, i amb la 2a tinenta d'alcalde i regidor de Comerç i Relacions amb els Empreses, Gemma Giménez.
Compromís amb l'emprenedoria
El servei municipal de suport a les persones emprenedores, ubicat a Can Muntanyola, ofereix acompanyament i formació a totes les persones interessades en crear un nou negoci al Vallès Oriental. El 2023 es van atendre 470 persones, el 63% dones. El 49% de les consultes eren de persones d'entre 25 i 45 anys; el 45% tenien més de 45 anys, mentre que el 6% eren menors de 25 anys. Aquest any s'ha ampliat el servei amb la possibilitat de tramitar l'alta de la nova empresa des de Can Muntanyola.
L'Ajuntament també ofereix ajudes per a la creació de noves empreses. El 2024, la partida total és de 80.000 euros. El termini de sol·licitud va finalitzar el 13 de setembre i s'hi han presentat 32 sol·licituds, pendents de revisió i valoració.
El consistori estimula així la creativitat i la iniciativa empresarial, bàsiques per al desenvolupament econòmic i social del municipi i la comarca. Aquest compromís comença ja en l'etapa educativa, en col·laboració amb les escoles de la ciutat, amb el programa CUEME (Cultura Emprenedora a l'Escola); i amb xerrades als alumnes dels instituts sobre què és i com es munta una empresa.