Conmoció en els ambients polítics de la província de Girona pel nomenament de Lara Torres

Una expulsada del PSC de Lloret de Mar, nova directora general del “Bon Govern” de la Generalitat

Lara Torres

La política té sorpreses tan increïbles que fa que qualsevol novel·lista de nivell es consideri un principiant davant de certs casos i certes decisions que prenen els polítics espanyols, i catalans per descomptat, que desborden imaginació i morbo. Molt morbo.

El tema en qüestió és el recent nomenament (publicat fa dos dies per la Generalitat) de Lara Torres Lledó com a directora general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques, dependent del departament de Presidència que dirigeix el nou conseller socialista Albert Dalmau, a qui li deien “l'ombra de Collboni” per ser gerent de l'Ajuntament de Barcelona des de juny del 2023 i, anteriorment, el seu cap de gabinet des del 2015. Una de les figures emergents del socialisme català.

La notícia és “qui” ha fitxat Albert Dalmau aquesta mateixa setmana i nomenat com a directora general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques, que no és altra que Lara Torres Lledó, regidora de Sumem per Lloret, partit independent de tint progressista que està a l'oposició a Lloret de Mar, enfront del PSC de l'alcalde Adrià Lamelas. Fins aquí podem mig entendre el nomenament per allò de la “transversalitat de perfils”, “no fitxar només els nostres”, etc., etc., etc.

Però el que no diuen és que Lara Torres va ser expulsada el maig del 2020 del PSC juntament amb tres companys més del partit, deixant el partit socialista de Lloret amb un sol regidor (Francisco Javier Pastor) i amb el cul a l'aire, literalment. I tampoc expliquen que anteriorment va ser regidora de la veïna localitat de Blanes, també amb el PSC, d'on va haver de “emigrar” per ser excessivament, com deien alguns mitjans de comunicació d'aquella època, “trepa”. 

Cartell Lara Torres Sumem per Lloret

Lara Torres treballa a la Diputació de Barcelona on està ara mateix en “serveis especials” per poder exercir les seves responsabilitats de regidora a l'oposició del seu poble gironí. Té estudis de Dret per la Universitat de Barcelona i un curs d'especialització en Administració Pública Local a la Universitat Autònoma de Barcelona i és consellera del Consell Comarcal de la Selva.

Ara només ens queda felicitar-la pels 93.000 euros anyals de nòmina i observar els moviments pràcticament segurs (per això no cal ser endeví) del seu partit Sumem per Lloret per donar suport a l'alcalde socialista “in sæcula sæculorum” a Lloret de Mar; si serà trànsfuga de la seva nova formació per tornar al PSC o si es quedarà com a directora general “independent”. En qualsevol cas, això de dirigir l’Àrea de “Bon Govern”, Innovació i “Qualitat Democràtica” de la Generalitat té la seva gràcia. Tanta gràcia com conèixer qui és el seu “padrí polític” que l'ha “recomanada”.