Alfred Bosch presenta la tercera candidatura per al Congrés d'ERC

“Foc Nou” contra Oriol Junqueras

Tots contra Junqueras

El vespre de divendres es va conèixer el nom del polític que encapçalarà una nova candidatura al Congrés d’Esquerra Republicana de Catalunya el proper novembre. Serà Alfred Bosch amb el seu "Foc Nou", un títol a priori no gaire amistós. Recordem que és la tercera llista després de la que encapçala Oriol Junqueras i la auspiciada per Marta Rovira, que de moment lidera Teresa Jordà, anomenada Nova Esquerra Nacional.

Alfred Bosch va sortir a la "llum pública" quan com a portaveu de la plataforma "Barcelona Decideix" el 2011 va organitzar una consulta sobre la independència a la capital barcelonina. Això va fer que Junqueras es fixés en ell i, posteriorment, el fitxés. A partir d'aquí va tenir una carrera fulgurant que va acabar, aquell mateix any, amb l'assoliment del seu escó al Congrés dels Diputats a Madrid (2011-2014).

Posteriorment, va tornar a la seva ciutat i va aconseguir convertir-se en candidat a l'Ajuntament de Barcelona, on va estar quatre anys (2014-2018) com a líder municipal de la seva formació política. El seu últim destí va ser la Conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, rellevant Ernest Maragall, del 2018 fins al 9 de març del 2020, data en què va dimitir després de fer-se públics els casos d’assetjament sexual del seu aleshores cap de gabinet. Veurem si aquest afer pot restar-li els suports necessaris dels seus companys de partit en aquest procés electoral intern.

Amistats perilloses per Oriol Junqueras

A 'Foc Nou' s'hi ha afegit Jordi Orobitg, un històric exdiputat al Parlament català que ara s'ha quedat sense representació. Segons han comentat, la seva funció principal és trobar aquell 44% de la militància que va votar en contra de donar suport al PSC i de fer president Salvador Illa en la consulta interna que va organitzar el partit el mes d'agost.

Tanmateix, aquesta tercera via sembla tenir més intenció de posicionar-se de cara a unificar-se amb la llista ja presentada per Teresa Jordà, per aconseguir fer un front comú contra el “factòtum” Oriol Junqueras, que continua sent el millor posicionat per vèncer al Congrés del 30 de novembre.