Foment tenia preparat un comunicat demanant la llibertat immediata de Puigdemont
No sortim de la nostra sorpresa quan llegim en La Vanguardia d'avui que la patronal catalana Foment del Treball tenia preparat un comunicat sol·licitant la immediata llibertat de Carles Puigdemont, davant la imminència teòrica de la seva probable detenció el 8 d'agost a Barcelona. Al final el comunicat es va quedar en l'ordinador d'alguns dels membres de la patronal presidida per un ex - Ciu com Josep Sánchez Llibre, en fugir novament el expresident i contradir la seva paraula quan va indicar, mesos enrere, que estaria locutant el seu discurs en la sessió d'investidura, en directe, fos la seva investidura o la d'un altre candidat a la presidència de la Generalitat.
Segons informa La Vanguardia, Sánchez Llibre tenia preparat el següent comunicat per a ser emès el propi dia 8 d'agost, una vegada confirmada la detenció de Puigdemont:
“Des del respecte al Tribunal Suprem, com a òrgan jurisdiccional superior exceptuant el que està disposat en matèria de garanties constitucionals, Foment del Treball considera que aquell s'equivoca al no aplicar plenament la Llei orgànica d'Amnistia, i molt especialment al no aplicar-la al Molt Honorable Carles Puigdemont. I confia que, apreciada la voluntat de Carles Puigdemont de tornar a Espanya i, per consegüent, posar-se a la disposició d'aquest Tribunal, sigui posat en llibertat de manera immediata. El que redundarà en favor de la normalitat institucional de Catalunya i de tota Espanya. En tot cas, Foment del Treball considera que les vicissituds que envolten el retorn de Carles Puigdemont no han d'alterar ni interrompre el continu i regular funcionament de les institucions catalanes ni, per tant, el procés de dotar a la Generalitat de Catalunya d'un nou president amb el suport parlamentari estatutàriament previst.”
Com pot observar-se, en el mateix existeix una contundent crítica contra el Tribunal Suprem i les seves decisions per no aplicar totalment la Llei d'Amnistia a l'antull dels empresaris partidaris de Puigdemont. En qualsevol cas, la patronal catalana comet un greu error al no respectar les tendències polítiques de tots els seus associats i escorar-se i identificar-se només davant la ideologia i el partit del novament pròfug Carles Puigdemont. El comunicat amagat en “el calaix” és l'evidència d'una actitud que hauria de ser erradicada i que és més pròpia d'un altre segle que de l'època en la qual estem, pràcticament el segon quart del segle XXI.