ERC, PSC i CUP intenten convèncer Junts

¿Li faran una moció de censura a Sílvia Orriols a Ripoll?

Silvia Orriols Parlament

Segons informa Sergio Fidalgo a www.elcatalan.es, la dimissió de la líder municipal de Junts a Ripoll, Manoli Vega, ha disparat els rumors sobre una possible moció de censura a Sílvia Orriols, l'alcaldessa de la localitat i diputada per Aliança Catalana. Els vots de Junts són necessaris per poder desallotjar-la del poder. Orriols ha reconegut aquesta possibilitat, tot i que pressuposa que l'oposició està patint més desgast que ella.

Els promotors serien ERC (tres regidors), PSC (dos) i CUP (dos), que intenten convèncer la nova direcció local de Junts perquè els doni suport. Els intents d'aconseguir una majoria alternativa han fracassat els darrers mesos davant del poc interès de Junts a descavalcar Orriols de l'alcaldia. La CUP està sent especialment activa per tancar una aliança que, fins ara, ha estat impossible.

Un dels motius que han impedit la majoria alternativa a Orriols és que això significaria que l'esquerra tindria l'alcaldia o la majoria del govern municipal. I a Junts no li ha interessat desairar els seus antics votants facilitant que ERC, PSC i CUP governin. Aquests votants conformen la gran majoria dels suports que va aconseguir Aliança Catalana a les municipals del 2023.

En aquestes eleccions, Junts va baixar de vuit a tres regidors, i aquests cinc regidors van passar en bloc a Orriols, que va pujar d'un a sis, a causa del seu missatge antiimmigració, la seva línia d'actuació hispanòfoba i el seu separatisme extrem.