Ha recordat a Illa que es va manifestar amb l'extrema dreta i que els seus governs: Estat, Generalitat i Barcelona, estan en minoria

Puigdemont afirma que “el 8 d'agost va ser un èxit històric” gràcies a la “operació d'entrada i d'extracció”

Carles Puigdemont

En el marc de les jornades de treball del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament que és celebra avui i demá a Waterloo (Bèlgica) l'expresident Carles Puigdemont ha afirmat que “el Debat de Política General marca el camí de la legislatura, i l’hem d’aprofitar per recordar el que els urnes han dit: que hi ha un govern fràgil i que Junts és l’única alternativa viable”.

En aquest sentit, ha denunciat que “el president Illa volia aplicar el 155 abans i assistia a manifestacions de la mà de la ultradreta. Per això han omplert el govern de persones d’aquesta ideologia, perquè la matriu és Societat Civil Catalana”.

Puigdemont també ha recordat que el monopoli que tenen els socialistes de les institucions en cap cas és correspon amb la voluntat dels catalans i catalanes. “No tenen majoria absoluta per governar Espanya, ni la Generalitat de Catalunya, ni l’Ajuntament de Barcelona. I això en democràcia, obliga”, ha manifestat.

També ha destacat “la gran responsabilitat que tenim a Madrid i que quan Junts negocia el sostre de despesa vol que el president Illa i l’alcalde Collboni tinguin més diners. En són els principals beneficiaris. Junts fa a Madrid el que Illa no fa: més diners pels catalans. Com és pot renunciar a això?”.

D’altra banda, Puigdemont ha qualificat el 8 d’agost “d’èxit històric” i ha agraït als diputats el seu suport. En aquest sentit va indicar que els assistents a l'acte de l'Arc de Triomf a pesar que, en la seva majoria, no coneixien els detalls de “l'operació d'entrada i d'extracció”, van fer “el seu paper i van complir el rol” establert. El expresident els va felicitar “amb orgull i admiració” perquè “gràcies a vosaltres l'operació va ser un èxit. Un èxit històric”. Va afegir: “us podeís imaginar que tot penjava d'un fil tan fi que alguna cosa no hagués succeït com preveien, avui aquesta reunió ho l'estaríem fent aquí i, per descomptat, allà on es fes jo no podria estar”.