Aliança Catalana proposa 15 mesures que no deixen indiferent a ningú

Silvia Orriols exerceix com a cap nacionalista de l’oposició

Intervenció Silvia Orriols al parlament

La diputada d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, ha demostrat aquest darrers dies en les sessions de “política general” al Parlament de Catalunya que serà l’única representant i portaveu oficial del sector nacionalista. Més encara quan el propi Carles Puigdemont, a la reunió al setmana passada amb els seus parlamentaris, va indicar que ell no seria pas ell “cap de l’oposició”. Això deixa el camí lliure perquè pel costat constitucionalista Alejandro Fernàndez (PP) prengui aquest rellevant rol i, pel costat nacionalista, ho faci Silvia Orriols amb només dos diputats després de “passar per sobre” de partits com Junts, CUP o ERC que tenen estratègies difícils de mantenir i d’impulsar. En definitiva, que la dreta serà l’autentica oposició de l’eix d’esquerres que conforma el govern del PSC amb el recolzament d’ERC i Comuns.

 

Silvia Orriols va sorprendre a tothom amb un discurs mes reflexiu, pausat i ordenat però amb la força i contundència que acostuma va parlar durant 24 minuts davant els seus companys i rivals diputats. Pot agradar o no la seva forma, el seu discurs, el seu fons, però no diu les coses com semblen ser si no com son. Fins i tot va acusar a la mesa del Parlament d’utilitzar l’odi amb ella i les seves idees.

Hom hem de recordar que a un Parlament la diversitat es essencial i la llibertat, òbviament, està per sobre de tot. En qualsevol cas es mesura la qualitat d’un grup polític a un parlament per la quantitat de propostes i projectes que sigui capaç de presentar davant la ciutadania. En aquest sentit, va presentar una sèrie de 15 propostes de resolució amb les que, majoritàriament, els catalans estaríem d'acord, excepte en els casos de marcat tint nacionalista on el gust aniria per barris. Fins i tot PP i Vox van estar d’acord amb varies d’elles.

Òbviament el seu fet diferencial segueix sent el seu fort component independentista, que no amaga mai, però que la fa capaç de votar en contra de propostes de partits amb les que està d’acord per que estan redactades en castellà. En qualsevol cas, aquí poden llegir les propostes de Aliança Catalana. Jutgin vostès mateixos.

1. Alliberament dels peatges

Aliança Catalana ha plantejat la necessitat urgent d’alliberar els peatges gestionats per la Generalitat, com els túnels de Vallvidrera i del Cadí, garantint així una mobilitat gratuïta i accessible per a tots els ciutadans. Aquesta mesura busca posar fi a la sobrecàrrega econòmica que suporten els catalans cada vegada que es desplacen per les principals vies del país.

2. Defensa de la dignitat personal

Arran dels atacs personals que ha patit la diputada Orriols i la seva família, Aliança Catalana ha proposat mesures per garantir que els mitjans públics respectin la integritat de totes les persones, independentment de les seves ideologies, prohibint els atacs personals i protegint els menors d'exposició indeguda.

3. Millora de les residències per a la gent gran

Aliança Catalana reivindica el respecte i la cura de la gent gran com una prioritat. Per això, proposen una reforma profunda de les residències per garantir que els nostres avis rebin l’atenció i el respecte que mereixen, assegurant que les condicions de les residències siguin dignes i que les famílies tinguin més tranquil·litat.

4. Reactivació de la Declaració d’Independència

Aliança Catalana posa sobre la taula el debat sobre la sobirania de Catalunya amb una proposta contundent: la reactivació de la Declaració d’Independència del 2017 i la implementació de les lleis de transitorietat. Aquesta proposta deixa clar que Aliança Catalana no renuncia a la independència i a la sobirania plena de Catalunya.

5. Deportació immediata d'immigrants il·legals

La seguretat dels catalans ha estat un altre dels pilars del discurs de la Sílvia Orriols defensant la necessitat d'aplicar de manera estricta la llei d’immigració, garantint la deportació immediata d'immigrants il·legals, per tal de mantenir l'ordre públic i alleugerir la pressió sobre els serveis públics.

6. Desdoblament de la C-55

Aliança Catalana proposa el desdoblament de la C-55, una de les principals vies del centre de Catalunya, per millorar la seguretat viària i afavorir la mobilitat. Aquesta proposta és  fonamental per al desenvolupament econòmic i la seguretat dels ciutadans que utilitzen aquesta carretera diàriament.

7. Control estricte dels empadronaments

Per evitar fraus i una gestió injusta dels recursos públics, Aliança Catalana ha demanat que es reforcin els mecanismes de control dels empadronaments per tal de garantir que els serveis públics només s'ofereixin a aquells que hi tenen dret i reduir la pressió sobre els municipis.

8. Millores en la línia ferroviària Lleida-Manresa

S’ha presentat un proposta per millorar les connexions ferroviàries, en especial la línia Lleida-Manresa. Això inclouria augmentar la freqüència dels trens i garantir la seguretat dels passatgers, millorant així la qualitat del transport públic.

9. Rendibilitat de la pesca artesanal: quotes de tonyina roja

Amb aquesta proposta, Aliança Catalana busca garantir un repartiment just de les quotes de pesca, afavorint la supervivència de les petites comunitats pesqueres del país. Aquesta mesura beneficiaria directament els joves pescadors i contribuiria a la sostenibilitat de les nostres costes.

10. Tancament de la Mesquita de Ripoll

Fidels als seus compromisos electorals, Aliança Catalana ha demanat el tancament de la Mesquita de Ripoll, per ser un focus de radicalització islàmica i d’inestabilitat. Aquesta mesura respon a la necessitat de garantir la seguretat i la convivència a la població.

11. Eliminació de l'impost de successions

Aliança Catalana ha proposat la pràctica supressió de l’impost de successions per evitar que les famílies catalanes es vegin obligades a vendre patrimoni familiar per pagar impostos.

12. Reducció dels trams autonòmics de l'IRPF

A Aliança Catalana proposem la reducció dels trams autonòmics de l’IRPF per a les rendes mitjanes i baixes, la qual cosa alleugeriria la càrrega fiscal de les famílies catalanes i els permetria disposar de més diners per a les seves necessitats diàries.

13. Transport públic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Per millorar la connectivitat a les zones rurals, Aliança Catalana ha demanat una millora substancial en la freqüència del transport públic al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, una mesura que beneficiaria directament els habitants d'aquestes àrees.

14. Prohibició del vel islàmic en espais públics

La proposta de prohibir el vel islàmic en espais públics és una mesura orientada a garantir la seguretat i la igualtat de gènere a Catalunya, fent que les dones puguin gaudir d'una major llibertat en la seva vida quotidiana.

15. Potenciació del Canal Segarra-Garrigues

Finalment, Orriols ha demanat millores en el Canal Segarra-Garrigues, una infraestructura clau per a l’agricultura de la regió de Lleida. Aquesta mesura té com a objectiu afavorir el desenvolupament agrícola i garantir la sostenibilitat del sector.