Al llarg del 2024 s’han matriculat una Mitjana de 21 vehicles nous diaris i s’incrementen el 6,3% les vendes de segona mà

Els Campers i Autocaravanes recuperen nivells de venda del 2020

El sector del caravàning ha viscut un any clau el 2024, amb la recuperació després de quatre anys de contrastos. Malgrat un període recent marcat per factors com la inflació, els alts tipus d’interès i la crisi de l’automoció, el sector torna a créixer gràcies a l’estabilització econòmica i la reducció de les tensions en el mercat.

El Gremi d’Empresaris de Caravaning (GREMCAR), destaca l’important repunt registrat en el mercat espanyol, en línia amb les dades proporcionades per la Direcció General de Trànsit (DGT). Durant l’últim any, s’han matriculat un total de 7.640 vehicles de caravàning a Espanya, un increment notable del 22,12% respecte al 2023.

Aquesta xifra suposa una mitjana diària de gairebé 21 vehicles matriculats, distribuïts entre 9,3 campers, 8,4 autocaravanes i 3,2 caravanes. Els campers s’han consolidat com l’opció preferida, amb 3.463 unitats matriculades, superant tant les autocaravanes (2.988) com les caravanes (1.189).

Aquestes dades són especialment significatives perquè s’apropen als nivells assolits el 2020 (6.851 unitats) i es queden a només 1.000 vehicles del rècord històric del sector, registrat l’any 2019. Paral·lelament, el mercat de vehicles de segona mà ha experimentat un lleuger increment (+6,3% respecte al 2023), mantenint un volum 3,5 vegades superior al dels vehicles nous.

No obstant això, GREMCAR alerta dels riscos associats a aquest segment: l’envelliment del parc automobilístic, possibles problemes mecànics que poden comprometre la seguretat i l’amenaça de documentació falsificada en vehicles d’ocasió procedents d’altres països europeus.

La moderació de la inflació i la reducció dels tipus d’interès han permès ajustar els preus i generar un clima de confiança entre els compradors, fet que ha impulsat la recuperació del sector. El 2024 ha consolidat el creixement del caravàning a Espanya i obre les portes a un futur prometedor, amb més oportunitats pels amants de la vida nòmada i sostenible.

Més a Economia i Empreses