Exigeix explicacions al ministre de l'Interior mitjançant 9 preguntes

VOX demana la compareixença de Marlaska al Congrés pel “cas Granollers”

La Portaveu de Vox al Congrés, Pepa Millán

Vox va presentar divendres passat una sol·licitud de compareixença, a la comissió d'Interior de la cambra baixa, del ministre titular de la cartera, Fernando Grande-Marlasca.

La formació de Santiago Abascal indica en el seu escrit (que es pot descarregar al final d’aquest article) que desitgen conèixer les accions del Ministeri de l'Interior per a "prevenir i esclarir conductes contràries al civisme i al respecte degut a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i incitadores de la violència", després de conèixer que a Granollers s'ha realitzat un taller a la Festa Major de la localitat, dirigit a menors, sobre com llançar còctels molotov contra maniquins disfressats de policies.

El Grup Parlamentari VOX també ha registrat un conjunt de 9 preguntes dirigides al Govern, sol·licitant que respongui a diverses qüestions relacionades amb el taller de Granollers, entre les quals destaquen:

  • Tenia el Govern coneixement dels tallers públics que s'impartirien al poble de Granollers, a Barcelona, quan la ministra d’Educació, Formació Professional i Esports va elogiar i posar com a exemple aquest municipi en matèria d’educació, cinc mesos abans?
  • Compten amb antecedents penals els membres de l'entitat que va dur a terme els tallers esmentats en aquesta iniciativa? En cas afirmatiu, quins són?
  • Ha iniciat el Govern els tràmits per a la dissolució de l'entitat que va impartir els tallers esmentats en aquesta iniciativa, o alguna altra mesura de tipus disciplinari?

Posats en contacte amb la portaveu de Vox a Granollers, Cristina Tarrés, manifesta que la iniciativa ha partit de l'organització central de la seva formació a Madrid i que les preguntes li semblen del tot rellevants i naturals. Recordem que la ciutat de Granollers està governada per majoria absoluta socialista.

Si volen llegir l'escrit punxin aquí: Escrito de VOx en el Congreso sobre los Talleres de terrorismo urbano de Granollers