Exigeix explicacions al ministre de l'Interior mitjançant 9 preguntes

VOX demana la compareixença de Marlaska al Congrés pel “cas Granollers”

Vox va presentar divendres passat una sol·licitud de compareixença, a la comissió d'Interior de la cambra baixa, del ministre titular de la cartera, Fernando Grande-Marlasca.

La Portavoz de Vox en el Congreso, Pepa-Millan
photo_camera La Portaveu de Vox al Congrés, Pepa Millán

La formació de Santiago Abascal indica en el seu escrit (que es pot descarregar al final d’aquest article) que desitgen conèixer les accions del Ministeri de l'Interior per a "prevenir i esclarir conductes contràries al civisme i al respecte degut a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i incitadores de la violència", després de conèixer que a Granollers s'ha realitzat un taller a la Festa Major de la localitat, dirigit a menors, sobre com llançar còctels molotov contra maniquins disfressats de policies.

El Grup Parlamentari VOX també ha registrat un conjunt de 9 preguntes dirigides al Govern, sol·licitant que respongui a diverses qüestions relacionades amb el taller de Granollers, entre les quals destaquen:

  • Tenia el Govern coneixement dels tallers públics que s'impartirien al poble de Granollers, a Barcelona, quan la ministra d’Educació, Formació Professional i Esports va elogiar i posar com a exemple aquest municipi en matèria d’educació, cinc mesos abans?
  • Compten amb antecedents penals els membres de l'entitat que va dur a terme els tallers esmentats en aquesta iniciativa? En cas afirmatiu, quins són?
  • Ha iniciat el Govern els tràmits per a la dissolució de l'entitat que va impartir els tallers esmentats en aquesta iniciativa, o alguna altra mesura de tipus disciplinari?

Posats en contacte amb la portaveu de Vox a Granollers, Cristina Tarrés, manifesta que la iniciativa ha partit de l'organització central de la seva formació a Madrid i que les preguntes li semblen del tot rellevants i naturals. Recordem que la ciutat de Granollers està governada per majoria absoluta socialista.

Si volen llegir l'escrit punxin aquí: Escrito de VOx en el Congreso sobre los Talleres de terrorismo urbano de Granollers

Més a Política