El 52% dels catalans estan a favor o molt a favor del “cordó sanitari” als partits extremistes que, a Catalunya, poden representar la CUP, Aliança Catalana i Vox. És a dir, dos partits separatistes i un de constitucionalista. O, si parlem en clau d’eix esquerra/dreta: dos de dretes i un d’extrema esquerra (CUP). L’enquesta remarca que un 15% dels enquestats no sap si estar-hi a favor o en contra i un 22% no hi està gens a favor o molt en contra. Un altre 11% dels enquestats ni saben ni contesten ni han tingut interès en la pregunta.

El curiós del cas és que, si analitzem l’enquesta per afinitat de vot, els més entusiastes amb el “cordó sanitari” són els afins a la CUP, per la qual cosa es dedueix que no es consideren extremistes ni radicals o han malinterpretat la pregunta. De fet, paradoxalment, el 90% dels votants de la CUP enquestats pensen favorablement sobre el cordó sanitari mentre que el 8% opina el contrari.
Comuns (Sumar-Podem) i ERC, és a dir, dues formacions també d’esquerres, una de caràcter menys independentista que l’altra, manifesten a través dels seus votants que estan en un 75% i 70% a favor del cordó sanitari.
Després d’elles, un 60% dels votants de Junts estan a favor del cordó sanitari, però atenció, un 25% d’aquests votants estan en contra d’aquesta mesura. Òbviament, són aquells que miren de reüll la formació de Sílvia Orriols i que no la rebutgen del tot, com sí que fan els seus dirigents polítics. En qualsevol cas, a l’enquesta es manifesta la “preocupació” a Junts pel creixement d’Aliança Catalana de Sílvia Orriols.
Curiós que els votants del PSC i del PP a Catalunya pràcticament coincideixin en el percentatge (52% i 48%) de votants a favor del “cordó sanitari”. Òbviament, ambdós miren de front Vox com a gran opositor i candidat a “tapar” les seves propostes polítiques i el seu impacte als mitjans de comunicació oficials. També, en els dos casos, es mostren expectants davant “la guerra” separatista i la pressió que exerceix Sílvia Orriols sobre Junts x Puigdemont. Ambdues formacions (PSC i PP) tenen seients de platea i contemplen feliçment com l’independentisme es devora a si mateix. En qualsevol cas, caldria recordar als votants del PP que fa pocs anys, molt pocs, els que rebien el “cordó sanitari” eren els seus representants a Catalunya.

Finalment, i curiosament, l’“efecte CUP”, que no és altra cosa que pensar que els altres són els assenyalats i que ells no tenen res a veure, el 24% dels votants de Vox i el 16% dels votants d’Aliança Catalana estan a favor del “cordó sanitari”. Imagino que deu ser per allò de “tapem la boca a qui no ens agrada”.
En definitiva, Catalunya i els catalans són molt més favorables al “cordó sanitari” i menys condescendents amb la llibertat d’expressió dels partits polítics, sempre que aquests partits no siguin del seu grat.