Les reivindicacions d’alguns treballadors municipals omplen la ciutat de cartells i segellen dos edificis municipals

Granollers es desperta amb dos edificis municipals segellats amb silicona: el conflicte sindical s’intensifica

És evident que les negociacions amb els diferents sindicats de treballadors municipals, que teòricament haurien d’estar unificats de cara a les converses amb l’Ajuntament de Granollers, no van per bon camí. De fet, van pel pitjor camí possible: el del sabotatge.

Silicona en edificios municipales y pasquines en las farolas
photo_camera Silicona en edificios municipales y carteles en las farolas

Aquesta matinada, dos cèntrics edificis municipals —el del carrer Portalet i el de la Plaça de l’Església, el Gra— han aparegut amb les seves tancadures segellades amb silicona, en una estratègia de pressió pròpia del segle passat i amb olor a naftalina. Òbviament, els operaris municipals han hagut d’invertir temps i diners per reparar els desperfectes, i els serveis municipals que presten ajuda a persones i joves han vist reduït el seu temps d’atenció a la ciutadania per no poder accedir als edificis.

Fonts de l’Ajuntament de Granollers no confirmen l’autoria de la “gamberrada reivindicativa”, tot i que sí que confirmen la realitat dels fets: les tancadures d’aquests dos edificis han estat obstruïdes amb silicona, fet que ha provocat el canvi de panys i l’obertura amb força retard. No ho diuen explícitament, però sembla clar que no es tracta d’una bretolada d’adolescents avorrits després de classe, sinó que tot apunta a una nova maniobra dins de l’estratègia de negociació d’una part del funcionariat municipal, pensant en el pròxim conveni laboral.

Davant aquesta “nova manera de negociar”, www.catnoticies.cat s’ha posat en contacte amb diversos funcionaris, que han volgut mantenir l’anonimat i que expressen que, en cas de confirmar-se que els autors fossin funcionaris locals, aquestes actituds no afavoreixen les negociacions, sinó que els allunyen encara més dels objectius a assolir. De fet, ja es qüestionen si és bo mantenir en el mateix grup negociador, i en paral·lel, a professors, administratius, operaris de serveis i policia local.

Recordem que, tal com vam informar fa uns dies, el col·lectiu més actiu és el de la Policia Local, que agrupa 90 funcionaris, i que manté diferències evidents amb la resta de companys funcionaris (més de 700), tant de fons com de forma. Veurem com acaba tot plegat, perquè amb actuacions com la “sobreeficiència a la japonesa” a base de multes o boicots als ciutadans de Granollers en dies tan significatius com el de la Mitja Marató o el Carnaval, no s’estan guanyant precisament una bona reputació.

Més a Granollers