El regidor Pau Llobet va ser el ponent de la moció, en què va remarcar que “la part més important de l’ésser humà és que és un ésser social que es relaciona amb el seu entorn, i que això és absolutament imprescindible per al benestar emocional i general de qualsevol persona.” Tanmateix, en el desenvolupament de la moció, Pau Llobet afegeix que aquesta soledat no desitjada s’ha de corregir perquè “totes les persones tenen dret a relacionar-se i a ser tractades amb afecte.”
Per donar força a la moció, explica les conclusions del “baròmetre de la soledat” elaborat per l’ONCE i AXA, que destaca que el 18,4% de les persones adultes de Catalunya pateixen soledat crònica de més de dos anys. En aquest mateix estudi es posa de relleu l’alt risc en la salut mental que provoca la soledat, ja que la meitat de les persones que així se senten han pensat, en alguna ocasió, en el suïcidi.
Els acords assolits entre els partits polítics d’aquest ajuntament es basen en 5 punts:
- Promoure accions de lluita contra la soledat no desitjada a Granollers abordant el problema de forma transversal i intergeneracional, implicant els actuals òrgans i serveis existents.
- Promoure projectes en col·laboració amb entitats i associacions amb l’objectiu d’impulsar la detecció de la soledat no desitjada i dinamitzar els barris a tal efecte.
- Proposar l’impuls d’accions de caràcter específic per detectar i abordar la soledat no desitjada entre infants i joves.
- Promoure els intercanvis intergeneracionals per aconseguir un treball en xarxa que permeti la interrelació de persones de diferents edats.
- Instar la ciutadania de Granollers i els seus representants polítics a prendre consciència d’aquesta realitat i a treballar pel reconeixement del Dret a l’Acompanyament Afectiu en l’àmbit local i, també, incidir en el seu reconeixement a nivell nacional i internacional.
Esperem que aquest tipus d’accions que sorgeixen des del municipalisme serveixin per acompanyar i ajudar aquelles persones que se senten soles i que, com es pot observar, no són només les persones grans.