Aquesta edició es desenvoluparà entre els anys 2024 i 2026 amb el propòsit d’afavorir la inserció laboral de persones en llocs de treball que s’estan transformant tecnològicament d’acord amb les necessitats de les empreses, i també reforçar la posició de les empreses davant aquest repte tecnològic. Per fer-ho, s’identificaran reptes i oportunitats mitjançant una anàlisi i un mapeig de les empreses de la comarca de la cadena de valor de l’alimentació.
El projecte està liderat pel Consell Comarcal amb la participació de Granollers Mercat, i els ajuntaments de les Franqueses del Vallès, Parets del Vallès, Cardedeu, Canovelles, la Garriga, Llinars del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Feliu de Codines, Lliçà de Vall i Vilanova del Vallès. Es compta amb la col·laboració de CCOO, UGT, PIMEC, UEI, la Cambra de Comerç i la Mancomunitat de la Vall del Tenes.
Els objectius del projecte són:
- Actualitzar i millorar les competències i la qualificació professional de les persones a partir dels reptes estratègics de les empreses de la cadena de valor, especialment en aquells àmbits en què la transformació tecnològica és clau.
- Sensibilitzar les persones al voltant de les tecnologies clau que han d’incorporar les empreses de la cadena de valor per assolir els reptes estratègics.
- Fomentar l’adquisició de competències i coneixements per part de les persones en les matèries relacionades amb les tecnologies 4.0 que tenen un impacte a les empreses de la cadena de valor.
- Actualitzar les competències en la incorporació i ús de tecnologies 4.0 en les persones en actiu en les empreses.
- Reforçar la posició competitiva de les empreses de la cadena de valor, acompanyant-les en l’actualització i desenvolupament dels reptes estratègics que els requereix el negoci, i aprofundint en les tecnologies 4.0 que son clau per a assolir-los.
- Actualitzar l’anàlisi i diagnosi de les empreses de la cadena de valor, identificant els principals canvis al negoci i els reptes estratègics que comporten per a les empreses.
- Identificar i prioritzar els reptes en els quals les tecnologies 4.0 serà clau i determinar els àmbits en què les empreses haurien d’incorporar-les.
- Determinar les necessitats de formació en talent i preparació dins les organitzacions per a la incorporació de les tecnologies 4.0 i la consecució dels reptes estratègics identificats.
- Elaborar un pla d’acció que serveixi per desenvolupar els reptes identificats.
- Implementar accions dirigides al conjunt de la cadena de valor que serveixin per capacitar les empreses en el desenvolupament dels reptes estratègics identificats, a partir de la incorporació de tecnologies 4.0.
Com a primera actuació s’actualitzarà la Base de dades de les empreses de la comarca d’aquest àmbit i es farà una diagnosi per dimensionar econòmicament i qualitativament la cadena de valor de l’alimentació a la comarca.
A partir d’aquí, es faran reunions de treball amb les empreses identificades al mapa on se’ls donarà a conèixer les conclusions de l'anàlisi i els reptes estratègics identificats.
La primera edició del projecte TTT es va desenvolupar entre els anys 2020 a 2023, i hi van participar 89 empreses, de les quals 45 van iniciar un procés de digitalització, i 79 persones van participar en cursos de formació i capacitació.