Encara que segons el ritme d'inspeccions trigarà 10 anys a acabar

L'Ajuntament de Sevilla deixarà sense aigua a 5.000 pisos turístics il·legals

El Consistori vol frenar la proliferació d'apartaments vacacionals al marge de la llei i preveu tancar aquesta xifra estimada de 5.000 habitatges, després d'haver creuat les dades amb les plataformes tecnològiques de lloguer. El ritme previst per l'Ajuntament per a revisar aquests 5.000 habitatges irregulars és de 10 a la setmana pel que, si no augmenten els inspectors i les inspeccions, la tasca es farà eterna i acabarà dins d'una dècada.

Sevilla
photo_camera Sevilla

L'alcalde de Sevilla, José Luis Sanz, va enaltir el seu pla aquest dilluns: “Actuarem amb tolerància zero en els pisos turístics que operin de manera irregular. Més control i més fermesa en les sancions per a posar fi als pisos il·legals a Sevilla després d'anys de mirar per a un altre costat”. L'Ajuntament assegura que una de les seves prioritats és atallar els problemes que els pisos causen als veïns del centre i del barri de Triana, els dos focus de la turistificación, disparada en els últims anys i que genera greus problemes de convivència.

Andalusia és la regió amb més lloguers turístics d'Europa, amb 117.000 habitatges i 620.000 places. Les queixes dels veïns pels problemes que implica el turisme massiu s'han disparat enguany després del rècord de visitants i ara els polítics intenten prendre nota. De moment, en aquest decàleg de mesures amb la Junta per a delimitar els pisos turístics legals, destaca el tall de l'aigua i de l'electricitat, encara que com el contracte de la llum està liberalitzat i depèn de moltes companyies, és una tasca molt més complexa.

En qualsevol cas, el problema dels pisos turístics sense llicència que està assolant a Espanya sencera hauria de tenir una ràpida regulació a nivell de l'estat Central i de les autonomies atès que, en lloc d'estar proveint espais controlats per a utilització del turisme, el que està provocant és una exagerada desertització d'habitants en els centres històrics de les ciutats turístiques a causa de l'especulació provocada pels propietaris no legals. La “solució” política de Sevilla és un detall que no solucionarà res, com tampoc les inspeccions a Barcelona o a Palma que s'estan realitzant en l'actualitat, per posar diversos exemples. Però, almenys, són un pas davant la inacció.

Més a Espanya