Segons informa la pròpia web del Ayuntament de Barcelona, per a garantir la bona hidratació dels animals s'han posat més abeuradors en les instal·lacions i es renova amb més freqüència l'aigua per a mantenir-la fresca. També s'ha intensificat la neteja i renovació de les zones de bany i els fangals.
Segons l'espècie, s'afegeixen altres mesures, com el remull amb mànegues i aspersors o la posada en funcionament de ventiladors en les estades interiors. Quant a l'alimentació, s'ofereix fruita congelada, gelats de brou i de suc de fruita als primats, blocs de gel amb fruita per a les girafes i granissats de cucs per a les mangostes i els suricates.
Estalvi d'aigua
De manera paral·lela, el Zoo ha anat reduint el consum d'aigua. Entre les mesures que s'han pres, està la implantació d'un sistema de monitoratge del consum d'aigua i de fuites, el reg per degoteig i la introducció de vegetació amb menys necessitat hídrica. D'aquesta manera s'ha passat d'un consum diari de 1.500 metres cúbics en el 2018 als 900 metres cúbics actuals.
Des de fa uns mesos, el recinte també participa en el projecte finançat per la Unió Europea a través del programa LIFE. Disposarà d'una planta pilot de regeneració d'aigua provinent de la neteja de les instal·lacions que utilitzarà les plantes i els microorganismes com a sistemes naturals de depuració. Es preveu que entri en funcionament l'estiu del 2025, amb un cost de 2,7 milions d'euros.