Recerques més recents han suggerit que aquest meteorit era un asteroide rar que probablement va provenir d'una regió del cinturó d'asteroides situada més enllà de Júpiter. Aquesta teoria es basa en estudis que han analitzat les característiques geològiques i la composició del cràter de Chicxulub, així com en simulacions informàtiques que modelen les trajectòries de cossos celestes des de diferents parts del sistema solar.
El cinturó d'asteroides, situat entre Mart i Júpiter, conté nombrosos objectes que es van formar en els primers dies del sistema solar. No obstant això, els asteroides que es troben més enllà de Júpiter són menys comuns i tenen composicions diferents a les d'aquells més pròxims al Sol. Es creu que el meteorit que va impactar en la Terra era d'un tipus conegut com a condrita carbònica, que és particularment rica en carboni i aigua, la qual cosa és més típic d'objectes que es formen en regions més allunyades del Sol.
Aquest descobriment és significatiu perquè reforça la idea que el sistema solar exterior, més enllà de Júpiter, podria ser una font d'asteroides que podrien representar amenaces per a la Terra, encara que els impactes d'aquesta magnitud són extremadament rars. A més, proporciona una nova perspectiva sobre les dinàmiques i la història del sistema solar, ajudant els científics a entendre millor com es van formar i van evolucionar els cossos celestes que orbiten al voltant del Sol.
En resum, el meteorit que va portar a l'extinció dels dinosaures sembla haver estat un rar asteroide que va tenir el seu origen en una regió llunyana del sistema solar, més enllà de Júpiter, la qual cosa afegeix una nova dimensió al nostre enteniment d'aquest esdeveniment cataclísmic.