Els jugadors del conjunt danès, tots tan madurs i tan experimentats que, mentre tenen físic i aguanten, et poden amargar la vida, han sortit en tromba davant els nostres, que en cap moment han donat mostres de poder frenar els víkings. Ja sobre els 12 minuts els danesos dominaven de 6 gols (7 als 20 minuts de forma esporàdica) i sempre hem vist aquests guarismes de superioritat en aquesta primera part.
Tot anava malament: la defensa no sabia frenar els llançadors locals que, des de 7-9 metres, castigaven la porteria d'un Roberto Rodríguez que només va aconseguir aturar un dels tretze llançaments rebuts, una cosa molt inusual en ell i que el va portar a la banqueta, provocant la sortida de Pau Panitti. Afortunadament, el júnior català de 20 anys va aconseguir frenar l'hemorràgia sota pals i va aturar 4 dels 12 llançaments que va rebre. Davant seu, el porter danès Mikkel Møller Løvkvist es va convertir en el malson dels llançadors vallesans interceptant 9 dels 24 llançaments rebuts en aquella primera part (ni més ni menys que un 38% d'eficàcia), inclosos dos penals.
Tampoc els àrbitres hongaresos van ajudar gaire, per no dir que van posar més traves de les normals, quan van excloure dues vegades al pal de paller defensiu vallesà Oriol Rey. Tot i això, el Granollers va aconseguir anar-se'n al descans perdent “només” de 5 gols gràcies a una defensa avançada que va dificultar en certa mesura el joc local, tot un miracle vist el transcurs d'aquests primers trenta minuts. La segona part tenia una sola pregunta: seria capaç el Granollers de repetir el partit de la setmana passada i donar-li la volta al marcador o, en el pitjor dels casos, evitar perdre l'average amb els danesos?
Els nois d'Antonio Rama van sortir amb piles noves, amb un set renovat i amb les cames fresques, cosa que va fer que, en només 8 minuts, advertissin els danesos que s'oblidessin de l'average perquè guanyar de 9 o més seria impossible per a ells. Amb el 24-23 es van acostar a un sol gol, distància que van repetir amb el 29-28 al minut 17 o el 30-29 al minut 18. A partir d'aquí, els vallesans van notar el cansament o, simplement, es van relaxar en veure el partit dominat i els danesos patint físicament una barbaritat i conformant-se amb derrotar els catalans en un partit europeu davant la seva afició (una afició incansable sempre donant suport al seu equip), que va acabar en el 35-32 final.
El Granollers va tenir la sort de comptar amb un Pau Panitti que va continuar amb una gran línia d'encert, amb el 28% dels llançaments rivals aturats, així com amb un Antonio García que va conduir amb saviesa els minuts finals, tot i que el seu percentatge no va ser meravellós (7 de 14), però sí el seu encert en les assistències en atac (5) i en la pressió defensiva.
Un cas a part és Pablo Urdangarín, que va aconseguir 6 gols, però sobretot 4 de penal sense cap errada, quan els porters danesos semblaven haver trobat la mida des dels 7 metres tant a Antonio García com a Jordi Deumal. Tal va ser l'eficàcia, sobretot, del veterà Kasper Larsen, que va aconseguir aturar 2 de cada 3 llançaments catalans. Un 66% de parades per emmarcar. Tampoc hem d'oblidar que el porter titular, Mikkel Møller Løvkvist, va aconseguir un 28% d'encert, igual que Panitti. Sens dubte, els porters van ser els causants que el Silkeborg guanyés i que el Granollers no hagués perdut per més gols de diferència.
En qualsevol cas, el primer objectiu del Balonmano Granollers, que no era altre que no perdre l'average amb el Silkeborg, s'ha assolit. A nivell particular entre els dos equips, que estan empatats en la segona posició de la taula del Grup B, l'average és d'un +6 per al Granollers. Però, a falta de dos partits, la diferència entre gols a favor i en contra de tots els partits disputats per tots dos rivals és de +22 per al Granollers. Si juguem a esport ficció i pensem que els dos equips tenen partit pendent amb el Montpellier i que, en bona lògica, ambdós han de perdre, s'ho jugarien tot al resultat contra el Górnik Zabrze, que és el proper rival dels vallesans la setmana vinent al Palau.
Si el Silkeborg fes “l'heroïcitat” de vèncer el Montpellier a Dinamarca la setmana vinent, al Granollers no li quedaria altra que guanyar els francesos a domicili,.Qüestió difícil perquè els supercampions europeus també es jugarien passar a la següent ronda amb menys punts, cosa que els complicaria molt la situació a ells.. i a nosaltres.
Mentrestant, als de Granollers no ens quedaria altra que passar per Lourdes, tot i que estigui lluny, com més aviat millor, encendre una espelma i esperar que la verge francesa il·lumini els jugadors del Montpellier i, de passada, els nostres, perquè els danesos es conformin amb la tercera plaça i els d'Antonio Rama passin, com a segons, a la Main Round, que és com els moderns anomenen ara la fase d'octaus formada per dos grups de quatre equips cadascun.