El BM Granollers va sortir inesperadament derrotat en el seu primer partit de lliga.

Sorpresa negativa a Cuenca: el Granollers apallissat

El Fraikin Balonmano Granollers va rebre una garrotada la tarda de dissabte a Cuenca d’aquelles que marquen i fan mal. El Rebi Cuenca va aconseguir vèncer i, el que és pitjor, en alguns moments apallissar, un BM Granollers que semblava no saber com enfrontar-se als valents i embravits jugadors de l’equip conquenc.

El Cuenca superó al BM Granollers
photo_camera El Cuenca superó al BM Granollers

No obstant això, el partit no va començar així. A la primera part, el Granollers d’Antonio Rama marcava el ritme i, tot i que els rivals es posaven per davant, aconseguien dominar la teoria de l’acordió (una estona s’allunyaven ells i altres nosaltres) per arribar al descans amb la mínima diferència de 17-18 favorable als vallesans.

Semblava que els d’Antonio Rama sortien després del descans amb energies renovades, ja que mantenien avantatges d’1-2 gols amb relativa facilitat, fins al minut 15, quan els manxecs anaven per sota (24-26 al minut 15).  A partir d’aquí es va apagar la llum del pavelló d’El Sargal (només uns segons) i també la dels jugadors catalans. Després d’aquella apagada i un cop a la cara de Moyano, que va estar diversos minuts atès pel doctor i fora del partit, es va passar, en vuit minuts, al 33-28 (min. 23) favorable als manxecs, que sentenciaven el partit després d’un inapel·lable parcial de 9-2. D’aquí fins al final (38-35) l’únic que van haver de fer els manxecs va ser administrar l’avantatge.

75652-1726342708-recital-del-rebi-cuenca-para-noquear-granollers-3835

Es pot dir que l’absència de Moyano en atac es va notar, cosa que és certa. Es pot dir que el porter visitant i debutant a la Lliga Asobal, el portuguès Pedro Tonicher, va brillar. Cosa que també és certa. Però tan cert com que el nostre porter, el sevillà Roberto Rodríguez, va fer unes aturades de molt de mèrit i va mantenir el Granollers "viu" durant diverses fases del partit. No obstant això, la realitat és que els vallesans van donar mostres de falta de concentració o cansament en els últims 15 minuts del partit, perdent multitud de passades inusuals i fallant llançaments a porteria relativament senzills que van produir, una vegada i una altra, contraatacs dels conquesos i situacions de superioritat que van acabar en gol en contra.

No és moment de lamentacions, és moment de posar solucions i corregir errors que facin que el nostre jove equip mantingui la tensió i el nivell durant els 60 minuts que dura un partit d’handbol. El proper divendres 20 de setembre, a les 20 hores al Palau, es disputa la següent jornada amb el partit entre Fraikin BM Granollers i Servigroup Hotels Benidorm. Esperem que Antonio Rama aconsegueixi "rentar la cara" a l’equip i deixi aquesta derrota en una mera anècdota de gairebé pretemporada. Mentrestant, i coincidint amb el primer partit de lliga a casa, aquest divendres la Lliga ASOBAL ret homenatge als integrants que aquest estiu van conquerir el Campionat Europeu júnior amb la selecció espanyola. Quatre d’ells pertanyen al BM Granollers: Pau Panitti, Ferran Castillo, Víctor Romero i Pablo Guijarro.