S'incrementa la tensió entre l'ex-president d'ERC i la secretària general

Ganivets esmolats entre Junqueras i Marta Rovira

És clar que el congrés d'ERC serà dels més “calentets” que hàgim viscut en els últims temps. Fa la pinta de ser, fins i tot, pitjor de quan a un gairebé imberbe Pedro Sánchez ho van desallotjar del carrer Ferraz i de la secretaria general del seu partit. Encara que després ell i el seu Peugeot, que servia per a fer-se unes molt proletàries fotos, van aconseguir revertir el tema i derrotar a una il·lusionadíssima presidenta andalusa anomenada Susana Díaz, qui ara només serveix per a emplenar la quota socialista en les televisions subvencionades.

Junqueras y Rovira
photo_camera Junqueras i Rovira

Avui Oriol Junqueras, ex president d'Esquerra Republicana de Catalunya i opositor a tornar a ser-ho, en l'acte de presentació de la seva candidatura celebrat a Olesa de Montserrat, va arremetre durament contra la seva actual secretària general, Marta Rovira. De fet, l'ha acusat de “trair els principis d'ERC” i de fer “passar vergonya” a la militància del partit amb l'estructura B, aquella que va produir els “cartells de l'alzheimer” contra Ernest i Pasqual Maragall. Precisament avui, dia mundial de l'alzheimer, ha tornat a recordar aquest tan poc ètic episodi a una Rovira que diu que es va però segueix a cavall entre Suïssa i Barcelona.

Alguna cosa tindrà Oriol Junqueras perquè tota la seva intensa oposició estigui dels nervis ideant fórmules diverses per a “baixar-li els fums” i desanimar-li en la seva obstinació de tornar a liderar ERC. En qualsevol cas avui, en el teatre de La Passió d'Olesa de Montserrat, ha reunit més de 1.200 persones. Una xifra molt important si es té en compte que en la votació que va aprovar la investidura de Salvador Illa tenien dret a vot 8.200 militants.

Recordem que enfront de Junqueras i la seva candidatura per “Militància Decidim” s'han posicionat tres candidatures més. L'oficialista afavorida per Marta Rovira i que encapçala Xavier Godàs, exalcalde de Vilassar de Dalt i ex-director general en la conselleria dels Drets Socials, anomenada “Nova Esquerra Nacional”. La tercera candidatura és “Foc Nou”, encapçalada per Alfred Bosch i Jordi Orobitg que sembla més una tercera via per a aconseguir pactar (pel que sembla manté bones amistats amb la gent de Rovira) i amb intenció de “renegociar” el pacte d'investidura amb el PSC. La quarta i última, fins al moment, és “Recuperem ERC” que encapçala Xavier Martinez-Gil, un professor universitari que se significa com “un militant ras”. Probablement és la llista més romàntica de totes i, a l'una, la de menys possibilitats per a triomfar.

Tal com estan les travesses tot quedarà en mans de la candidatura d'Oriol Junqueras i la que secunda, sense cap rubor, Marta Rovira, i que encapçala Xavier Godàs un home del “aparell” i molt allunyat de l'ex-president. Alea jacta est.

Més a Política