Qui li rellevarà a l'Ajuntament de Granollers?

Jordi Terrades, el veterà “cuiner” del PSC, serà secretari general de la “super cartera” de Silvia Paneque

Qui pensava que el temps polític de Jordi Terrades en primera línia de foc havia acabat, s'equivocava de punta a cua. Després de 23 anys com a diputat al Parlament català Terrades va desaparèixer de les llistes després de sis legislatures per a centrar-se, això deia ell, exclusivament en la tinença d'alcaldia d'Hisenda i les “super carteres” d'Hisenda, Contractació i Patrimoni, Recursos Humans i Organització. És a dir, les carteres de la “cuina” local on tot ha d'estar ben controlat i concordar amb el que vol l'alcaldessa, “el partit” i el pressupost.

Jordi Terrades en el Parlament
photo_camera Jordi Terrades en el Parlament

El que signa, aquesta mateixa setmana va estar dialogant amb ell. Com és obvi em va negar qualsevol possibilitat de ser conseller ni de figurar entre els pesos pesants del nou govern del PSC. Però, com és de suposar, no m'ho vaig creure, entre altres coses perquè és difícil entendre que aquell amb el qual ha compartit el famós “Govern en l'ombra”, Salvador Illa, deixés perdre a un dels millors negociadors que té el partit socialista a Catalunya. Jordi Terrades tindrà la difícil tasca de negociar el traspàs de rodalies Renfe i Adif així com la política de Territori i d'Habitatge, com més que probable secretari general de Territori, Habitatge i Transició Ecològica sota el paraigua de Silvia Paneque.
Regidor socialista de Canovelles durant tres legislatures va ser “traspassat” a la localitat de naixement i residència, Granollers, on és regidor i tinent d'alcalde des de 1995. Ha estat president del Consell Comarcal del Vallés Oriental durant deu anys (1993-2003), responsabilitat que va abandonar per a dedicar-se 100% a la seva ciutat i als seus cada dia més creixents responsabilitats en el Psc i en el Parlament. És oportú recordar que ha coincidit amb Salvador Illa tant en la comarcal socialista com en el Consell Comarcal o en el Parlament, a més de treballar junts durant els últims anys en el “govern socialista en l'ombra” que va muntar Salvador Illa per a controlar les accions del passat govern de Junts i Esquerra.
En definitiva, la política “de veritat” recorre a tot un veterà com Jordi Terrades per a una de les secretaries més “calentes” de la legislatura. Ara la qüestió és saber qui li rellevarà a l'Ajuntament de Granollers, on deixarà un buit molt difícil de cobrir. Probablement veiem molt repartides les seves responsabilitats locals en alguns altres companys de govern. Vegem com ho soluciona l'alcaldessa Alba Barnusell.

Més a Política