La diputada de Vox al Parlament, María García Fuster, afirma rotundament: “no a aquesta llei, no a l'avortament, si a la vida”

El projecte de llei de l'avortament presentat per la CUP és denunciat per VOX

La diputada al Parlament de Catalunya, María García Fuster, ha denunciat en un vídeo penjat a les xarxes socials el projecte de llei sobre l'avortament que ha presentat la CUP. Un projecte que segueix la línia del pensament comunista, anticapitalista i anti-provida que tant de moda s'ha implantat a la societat catalana, tenint en compte que en l'últim any s'han realitzat més de 100.000 avortaments.

AVortament si no
photo_camera AVortament si no

Com dèiem, la CUP va registrar el dijous 3 d’octubre al Parlament una proposició de llei catalana del dret a l’avortament, que insta l’Estat a modificar la seva llei per fer-la compatible amb la que plantegen aprovar a la cambra catalana. En roda de premsa, la presidenta de la CUP al Parlament, Laia Estrada, ha explicat que és la mateixa proposició que van presentar la legislatura passada, però el debat es va veure interromput per l'avançament electoral.

El text que han presentat els anticapitalistes proposa treure l'avortament del Codi Penal, eliminar els terminis i acabar amb l'objecció de consciència, ha detallat la líder de la CUP. Ha defensat regular l'avortament com una pràctica mèdica més dins del sistema públic, i ha proposat que els professionals que no estiguin disposats a prestar aquest servei es puguin anar a la sanitat privada.

També ha apostat per eliminar els terminis per avortar, i ha sostingut que en països com el Canadà s'ha demostrat que no hi ha majors taxes d'avortament i que l'edat gestacional mitjana en el moment de l'avortament disminueix precisament a mesura que augmenta l'accessibilitat a aquest servei. La CUP planteja en aquesta llei que una dona pugui avortar dies o hores abans de donar a llum.

Estrada confia que la iniciativa compti amb el suport d'ERC i Junts, com assegura que passava en la legislatura passada, i espera que aquesta vegada PSC i Comuns entrin a debatre sobre el fons de la qüestió: "Van evitar parlar del contingut i es van quedar en qui tenia les competències", ha lamentat.

"Som plenament conscients de quina és l'aritmètica actual al Parlament, però partim de la premissa que la societat catalana sempre s'ha mostrat molt més avançada, oberta i garantista en matèria de drets", ha argumentat quan se li ha preguntat si creu que comptaran amb suports suficients per tramitar la norma.

La líder de la CUP ha sostingut que li preocupen els girs ideològics de formacions com Junts en certes matèries, per la qual cosa ha afegit que no es volen anticipar i esperaran a veure si poden tenir suports suficients per debatre la seva proposició de llei de l'avortament.

La diputada de VOX, María García Fuster, en un vídeo penjat a les xarxes socials ha afirmat que "des de VOX defensarem la vida sempre sense fissures. Des del principi fins al final. A més, som l'únic partit que proposa mesures per ajudar aquestes mares que estan dubitatives, que estan aclaparades, o que senzillament tenen por i necessiten suport, necessiten acompanyament i que sobretot necessiten la nostra comprensió. Per això direm sempre no a aquesta llei, no a l'avortament, sí a la vida i sense por i sense mitges tintes."

Més a Política