Després de les xiulades contra Salvador Illa i els crits d'independència a Tarragona

Puigdemont li diu a Illa: “no esperis massa aplaudiments del poble”

Com hem indicat en la crònica que hem inserit aquest migdia en www.catnoticias.es i www.catnoticias.cat les xiulades contra Salvador Illa, president de la Generalitat, quan es disposava a seure per a contemplar el concurs de Castells 2024 en la Tarraco Arena, no eren casuals. Xiulades als quals van seguir uns crits d'independència que van fer recordar al 2017, mentre sonava els segadors (l'himne català) i es desplegaven dos grans estelades.

Puigdemont en Arco de 3
photo_camera Puigdemont a l'acte de la segona fugida

Tanta casualitat era impossible i menys en un ambient que, majoritàriament, està alimentat per subvencions públiques molt afins als partits independentistes. Es notava, doncs, que tenien la mà de Carles Puigdemont. De fet, poc li ha faltat al doblement fugit ex-president per a treure un dels seus coneguts “tuits diumengers” en el qual, a mode d'avís, li indica a Salvador Illa, entre altres coses: “no esperis massa aplaudiments del poble”.

A continuació transcrivim el text penjat en la xarxa X per Puigdemont:

"Quan creus que el Cercle d'Economia i els capitostos dels sindicats amics que van a les teves llistes representen el veritable pols empresarial i laboral del país... Quan penses que la Catalunya real és només la que t'expliquen els mitjans amics i els assistents a les trobades de les elits... Quan mesures l'acceptació de les teves polítiques per les raspallades que et fan els líders d'audiència... Quan ignores que dia si i dia també els treballadors del teu país no poden circular en tren amb normalitat... Quan els teus companys de partit et diuen que el resultat dels esforços dels treballadors catalans pertanyen a tots els espanyols i ni tan sols surts de desmentir-lo... Quan poses al Govern gent que odia la llengua pròpia del teu país i insulta la idea legítima de la independència, votada per milions dels teus conciutadans en condicions extremadament difícils... Quan ignores sistemàticament la població de Catalunya que va defensar el referèndum i et poses del costat del rei que va ordenar-ne la repressió... No esperis massa aplaudiments del poble."

Més a Política