Del 2008 al 2021 ha variat la meitat dels noms de les nenes y nens catalans

A Catalunya les nenes d'avui es diuen Julia, Martina i Mia i els nens Marc, Nil i Pol

És obvi que els costums canvien amb passes de gegant. En concret i a Catalunya, en els últims 13 anys (els que s'emporten d'estar en 4t d'ESO a començar ara i3) ha variat contundement el rànquing de noms de nenes més utilitzats a les escoles catalanes, segons un estudi que ha presentat Gesop en el qual es fa un seguiment de com va evolucionant la població de 0 a 16 anys a Catalunya.

De fet, per a les nascudes en el 2008, Paula, Carla, Lucía, Laia o Júlia eren els cinc noms més utilitzats. María, amb el sisè, les seguia al costat de Martina, Claudia, Sara i Alba, que tancaven els 10 noms de nenes més utilitzats a Catalunya. Al davant tenim les nascudes en el 2021 (ara amb tres anys i estudiants de i3) que tenen per nom, per aquest ordre, Júlia, Martina, Mia, Emma, Lucía, Sofía, Ona, Maria, Laia i Paula. 

undefined

Com observaran en el quadre adjunt, el nom més comú entre les nascudes en el 2008 era Paula i, avui dia, és el desè nom de nena més utilitzat. De fet, 8 dels 20 noms més utilitzats llavors (Clàudia, Sara, Alba, Ariadna, Laura, Anna, Marta i Berta) han desaparegut del rànquing dels 20 noms més freqüentats per les nenes catalanes.

No obstant això, quan passem a comparar els canvis en els noms dels nois respecte als de les noies, veiem que aquests són molt menys i, encara que existeixin variacions, en els primers llocs del rànquing es continuen mantenint Marc i Pol, al qual se li ha afegit el nom de Nil com a segon més utilitzat. De totes maneres i encara que no impacten tant en els primers del ránking com les nenes, deu dels 20 primers noms de nen del 2008 han desaparegut incorporant-se uns altres tants com Nil, Leo, Liam, Bruno, Mateo, Lucas, Max, Enzo, Gael i Aran.

Més a Societat
Cope
En el seu programa estrella de la matinal del diumenge “duros a 4 pessetes”

La Cope ens entrevista

Stop Bullying Campaña 2020
Campanya del Mossos contra l'assetjament escolar

Stop Bullying