La trobada va servir per debatre sobre els reptes de present i futur als quals s’enfronten els tallers i les empreses del sector. La manca de professionals qualificats i el relleu generacional es van identificar com dues de les preocupacions principals, juntament amb la reducció dels marges de benefici. En aquest sentit, la formació i la captació de talent es van destacar com a aspectes essencials per garantir la competitivitat i la sostenibilitat del sector. A més, la digitalització i l’accés a informació tècnica van ser identificats com a factors clau per adaptar-se als nous temps.
La intervenció d’Albert Duran, Responsable del GAC, va posar el focus en les qüestions normatives que afecten directament el sector. Temes com la regulació en matèria de consum, la facturació digital, el canvi de CNAE o la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores amb el nou conveni del metall van ser alguns dels punts clau abordats durant la -xerrada.
Un dels moments més dinàmics de la trobada va ser el joc de gamificació, on els assistents van poder exposar inquietuds i compartir punts de vista en un format innovador i participatiu. L’acte es va tancar amb el tradicional sopar relacional, que en aquesta ocasió va tenir lloc al restaurant La Clandestina, a Granollers.