Ha vençut en la pista d'un dels equips més difícils de la Lliga Asobal (38-42)

El BM Granollers es fa respectar a Logronyo

Els jugadors d'Antonio Rama, un dels equips més joves de la Lliga Asobal, amb tres campions del món júnior que combinen aquesta joventut amb homes tremendament experimentats com Antonio García i Oriol Rey, han aconseguit una d’aquestes victòries que anomenem "de mèrit" en imposar-se a terres riojanes al Ciudad de Logronyo, un altre dels equips que acostuma a disputar-nos les places europees cada any i els llocs alts de la classificació. Español (España)

Andrés Moyano consiguió 8 goles. Foto Oscar Gomez Benito
photo_camera Andrés Moyano va aconsseguir 8 gols. Foto Oscar Gomez Benito

A més, per si fos poc, han tornat a superar-se personalment aconseguint el marcador més voluminós de la Lliga. Fa just 7 dies van aconseguir un contundent 42-36 al Palau contra el Valladolid, però avui s'han superat, i a més a la pista contrària, en vèncer al Logronyo per 38-42. Entre els dos equips han sumat ni més ni menys que 80 gols, la qual cosa dona una idea del malament que ho han passat les defenses, els porters i, sobretot, els entrenadors, però també del bé que ho hem passat els aficionats al bon handbol i als gols.

La primera part dels nois d'Antonio Rama va ser per emmarcar. Defensa pressionant als homes de la primera línia, que solen ser els "creadors" del bon joc "franjivino", forçant-los a pèrdues de pilota repetides i a contraatacs potents vallesans combinats amb llançaments exteriors. Cert és que els de Logronyo van enviar moltes pilotes als pivots i als extrems, però moltes van ser interceptades i perdudes, fent d'aquesta defensa una autèntica muralla que va proporcionar un 6-14 als 16 minuts, que consseguia que tots ens freguéssim els ulls per com de còmode estava sent.

logroño 22
La forta defensa vallesana base de la victória. Foto Inés.

El Granollers, amb un joc coral en una primera part on van brillar pràcticament tots, va tenir com a destacats Pablo Undangarín (3 gols), Montoya (3) o Ferran Castillo (4), i va arribar al descans amb avantatge de 5 gols quan van començar les rotacions en defensa i en atac. Un detall a remarcar és que fins al minut 24 el porter de La Rioja, Xoan Ledo, no va aturar la seva primera pilota als catalans, la qual cosa dona una mostra de la poca incidència que va tenir en el joc del seu equip. Per contra, el porter sevillà del Granollers havia aconseguit aturar 1 de cada 3 llançaments a porteria. Aquí tenim una altra de les claus d'aquesta còmoda primera part.

Després del descans, tots pensàvem que els riojans sortirien en tromba per intentar pal·liar la mala imatge oferida en els primers 30 minuts, però el BM Granollers, senzillament, no els va deixar. Fins i tot, els de Rama van tornar a aconseguir els 8 gols de màxima diferència, com a la primera part, amb un 22-30 als 9 minuts i 50 segons del segon temps. Això malgrat les contínues rotacions i canvis forçats perquè dimarts es rep al Palau al Montpeller. Canvis que van arribar fins i tot a la porteria, donant entrada a una altra de les promeses: Pau Panitti.

En qualsevol cas, i com succeeix en cada partit, existeix aquell moment de “desconnexió” que fa que tothom tremoli i l’afició vallesana miri el marcador de reüll. Avui, per no ser menys, es va passar d'aquell +8 a un parcial d’11-4 en 11 minuts i 15 segons, la qual cosa va portar el Logronyo a estar a només un gol d’empatar el partit (33-34) amb 9 minuts per jugar.

L’entrenador vallesà va reaccionar, va tornar a situar a la porteria Roberto Rodríguez, va activar de nou la seva defensa titular i el seu atac inicial i va aconseguir frenar l’eufòria riojana amb defensa i gols d'Antonio García (5 gols en total), de Tarsicio (3), d'Andrès Moyano (8) i del millor home del partit, Ferran Castillo Oliveras, un noi de La Roca del Vallès que, si segueix aquest camí, serà una figura nacional, i que va aconseguir ni més ni menys que 12 gols de 16 llançaments, gairebé res. Tota aquesta combinació de bones decisions va tornar a posar les coses al seu lloc i va consolidar una victòria del BM Granollers que, estic segur, si no hagués de jugar dimarts contra un rival de tant nivell com el Montpeller (excampió d’Europa) i no hagués rotat tant, hauria vençut amb més comoditat encara un Logronyo que el més a prop que va tenir el Granollers va ser amb el 0-0 inicial.

logroño n3
La familia Undangarín no es va perdre detall del partit

Avui el Granollers dormirà líder empatat amb el Barcelona, que té un partit menys, així com probablement amb altres rivals amb partit encara per disputar. Però, en qualsevol cas, el que ningú podrà treure als vallesans és haver-se convertit en el millor atac de la Lliga amb ni més ni menys que 185 gols. Divendres que ve, a les 20.00 hores a Granollers, es disputarà el partit corresponent a la sisena jornada davant el Puente Genil cordovès.

Però no us oblideu, abans, dimarts a les 18.45 al Palau de Granollers hi ha partit contra el Montpeller francès. Un dels grans de l'handbol francès i mundial. Un altre dels històrics com el Balonmano Granollers.