Del 4 al 6 de novembre se celebra al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona el Gastronomic Forum

L’espectacle de la gastronomía: Gastronomic Forum

Sota el lema “(Re)pensem la restauració”, el Gastronomic Forum Barcelona es centrarà en les noves generacions de xefs, el poder transformador de la cuina i la cuina catalana. Aquests temes s’abordaran a través de ponències, showcookings i debats, destacant tant a joves promeses com a figures consagrades.

Gastronomic Forum
photo_camera Gastronomic Forum

Del 4 al 6 de novembre se celebra al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona el Gastronomic Forum, un esdeveniment que reunirà els millors professionals de la cuina en totes les seves vessants i, sobretot, molts dels millors restauradors de la gastronomia mundial, com: Oriol Castro (Disfrutar *** Barcelona), Artur Martínez (Aürt * Barcelona), Jordi Roca (El Celler de Can Roca *** Girona), Laura Colagreco (Mirazur *** Menton, França), Andoni Luis Aduriz (Mugaritz ** Errenteria), Nandu Jubany (Can Jubany * Calldetenes), Toño Pérez (Fundació Atrio Càceres ***), Esther Merino (Fango, Àvila), Adejoké Bakaré (Aürt*, Barcelona), Fina Puigdevall (Les Cols **, Olot), Maria Nicolau (Vilanova de Sau) o Osman Sezene (ODUrla *, Izmir, Turquia).

Al llarg d’aquests tres dies es realitzaran multitud d’esdeveniments, però cal destacar, especialment, els que es consideren els “plats forts” del Gastronomic Forum: els premis i concursos.

El primer d’ells, el mateix dilluns dia 4 a les 10 del matí i que, per tant, obre l’agenda del Forum, serà el Campionat d’Espanya de Pizza per Passió 2024, que estarà moderat per l’editor de catnoticias.es, Ramón Mora.

Campionat d’Espanya Pizza per Passió 2024

undefined

En col·laboració amb la Università della Pizza Italiana del Mondo, el GFB acollirà el Campionat espanyol Pizza per Passió.

Pizzers professionals de tot Espanya competiran per aconseguir aquest preuat premi. L’objectiu del concurs és reconèixer el nivell gastronòmic de la pizza, fomentar l’ofici de pizzer i promoure la pizza de qualitat. 

Per reforçar aquests objectius es realitzaran una sèrie d’activitats en forma de showcooking protagonitzades per grans noms del món de la pizza procedents d’Itàlia, Euskadi i Barcelona.

El jurat estarà format per la Dra. Tiziana Tozzi, CEO de l’operador turístic Viatja al Sud; Alessandro Casa Degli, investigador gastronòmic; César Alcalá, periodista i historiador; Beatriz Alonso, caçatalents i apassionada de la gastronomia; Julio Gómez, propietari i xef pizzaiolo de “Cruel Pizza” a Pineda de Mar, i Roger Villareosa, forner, empresari i formador a l’Escola de Forneria.

Quant al jurat sobre la cocció (jutge de forn), està format per grans especialistes com Carlo Truscelli, mestre pizzer i president d’una associació de pizzers; Francesco Lapadula, guanyador de la millor pizza napolitana de 2023; Luis Garcés, subcampió mundial de 2018, Raffaele Baratto, guanyador de les Olimpíades de pizza a Nàpols i la Dra. Antonia Ricciardi, presidenta de la Università della Pizza Italiana nel Mondo.

The Baker: Premi a l’excel·lència en forneria

Segona edició del premi nacional organitzat per la Baking School Barcelona Sabadell del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona.

L’objectiu del certamen és reconèixer i prestigiar l’ofici de forner, premiant el professional que acrediti un millor domini en l’execució de diferents tècniques de forneria i brioixeria, així com l’aportació de noves idees i que demostri també qualitats en la gestió empresarial.

El jurat es compon de professionals del sector de reconegut prestigi, com Yohan Ferrant (Director Tècnic de la Baking School Barcelona Sabadell), Maria Cruz Barón (Subdirectora de la Baking School Barcelona Sabadell), a més del guanyador de THE BAKER 2023, Daniel Ramos (La Cremita).

undefined

Cuiner 2024

El premi Cuiner Gastronomic Forum Barcelona, que va néixer el 2009, reconeix el treball de cuiners emergents que ofereixen propostes culinàries de qualitat, usant productes de proximitat i que aposten per una cuina sostenible.

Durant l’acte, sis candidats preseleccionats a través de les votacions en línia i del criteri d’un jurat especialitzat cuinen en directe un plat que els identifica i que resumeix la seva cuina.

Premis Josep Mercader

Els Premis Mercader tenen com a objectiu reconèixer la tasca, individual o col·lectiva, realitzada, en ocasions, al llarg de tota una vida. Són un reconeixement a la feina o llegat que han fet o deixen aquestes persones en diferents sectors d’activitat i en diversos àmbits socials, econòmics i professionals relacionats amb la gastronomia.

Les categories són: Cuina, Sala, Vi, Productor (sector de l’Agricultura i la Pesca), Formació, Comerç i Restaurant Sostenible.

Premi Millor Panettone Artesà i Millor Panettone de Xocolata d’Espanya 2024

El concurs està organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. Té per objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en l’elaboració del panettone, reconeixent així la professió i la qualitat de la pastisseria artesana del país.

El jurat té en compte els següents criteris: l’aparença i forma; la cocció i aspecte del glacejat; l’estructura de la molla i distribució de la fruita, i l’aroma i el sabor.

Plat favorit dels catalans

La revista Cuina donarà a conèixer quin és el plat de cuina marinera favorit dels catalans. Ha estat escollit pels lectors i seguidors de la publicació, d’entre 12 propostes inicials, a través de les votacions a platfavorit.cuina.cat.

Abans de la gran final, l’acte s’iniciarà amb la conversa “La sublimació del xiringuito. Evolució de la cuina a la vora del mar” amb Nandu Jubany.

Més a Societat
Cope
En el seu programa estrella de la matinal del diumenge “duros a 4 pessetes”

La Cope ens entrevista